Slovenija
20 ogledov

V avtu tihotapila zdravila

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Hrvaški policisti so v petek na območju Varaždina prijeli 45- in 43-letnika, ki sta v avtomobilu prevažala zdravila. Med njimi našli tudi takšna, ki sodijo med mamila. 40-letni pomagač preverjal stanje na meji.
Našli tablete, kreme, proteine ...
Policisti so našli šest škatel s približno 17 tisoč zavojčki, manjše škatle in stekleničke z različnimi tabletami, zdravili, vitamini, kremami, proteini in razpršilci. Poleg tega je bilo v avtomobilu tudi 1.100 tablet, ki vsebujejo snovi, ki so na seznamu mamil.

Hrvaški policisti so v petek na območju Varaždina v bližini državne meje s Slovenijo prijeli dva moška, ki sta v avtomobilu prevažala zdravila, med katerimi so bila tudi takšna, ki so na seznamu mamil. 45-letnega voznika in 43-letnega potnika so ustavili v kraju Zalužje, potem ko sta mimo mejnega prehoda prišla iz slovenske vasi Paradiž.

Hrvaški obmejni policisti so na zadnjem sedežu avtomobila opazili kartonsko škatlo, v prtljažniku pa še nekaj podobnih škatel. Ker moška nista hotela razkriti vsebine škatel, so ju policisti prepeljali v policijsko postajo v Ivancu in pregledali avtomobil na podlagi naloga varaždinskega sodišča, so sporočili s hrvaškega notranjega ministrstva. 

Pomagal je tudi 40-letnik
Policisti so še ugotovili, da je dvojici pri nezakonitem prečkanju meje pomagal 40-letnik, ki naj bi pred prihodom dvojice preverjal stanje ob meji. Preiskovalni sodnik je proti trojici vložil kazensko ovadbo zaradi izogibanja carinskemu nadzoru, 45-letniku in 43-letniku pa tudi zaradi zlorabe mamil. Slednjega so za 48 ur zadržali v priporu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.