V Beli krajini odstranili rezilno žico na panelni ograji

Foto: T. L.
Foto: T. L.
Z dela obmejne panelne ograje ob Kolpi pri mednarodnem mejnem prehodu Vinica so včeraj odstranili še preostanek pred dobrim tednom nameščene rezilne žice.
Oglej si celoten članek

"Ker smo ravno pred začetkom glavne turistične sezone ob reki Kolpi, je povsem nesprejemljivo, da ste bodečo žico začeli nameščati prav sedaj. Nosilci turističnih dejavnosti opozarjajo, da zaradi ograje že tako ali tako zaznavajo opazen upad povpraševanja o turističnih storitvah, zato se nikakor ne moremo strinjati glede namestitve žice," je v protestnem pismu, ki ga je 17. junija poslala na ministrstvo za notranje zadeve, zapisala županja Črnomlja Mojca Čemas Stjepanovič. 

Brez bodeče žice ne gre?

Žico z rezili so na meji s hrvaško nadomestili s panelno ograjo, na katero pa so ponovno namestili bodečo žico.

"Očitno je prišlo do nekega nesporazuma," je nato med obiskom Bele krajine ugotovil premier Miro Cerar. Premier je v odzivu na pismo črnomaljske županje še dejal, da ga je informacija glede rezilne žice na panelni ograji  med vasjo Učakovci in mejnim prehodom Vinica, negativno presenetila in da tovrstna žica na tem območju ni potrebna. 

Žico z rezili so nato pred tednom dni začeli odstranjevati in jo po podatkih, ki jih je STA dobila od  vodstva viniške krajevne skupnosti, do četrtka popolnoma odstranili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • Imigrant. Gre za imigracijo ne emigracijo. Razen če ciljaš na evropske imigrante. Pol lahko rečeš emigranti ja. Sam potem je …

  • V Britanijo se je največ tujcev ki NE prihajajo iz EU naselilo. Imigracija torej ne more biti pošten razlog za …

  • 22:04 24. Junij 2016.

    Rogovci in aktivisti s Kotnikove pa sprejem z devicami in kameljim mlekom... Za osvežitov po dolgi poti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.