Slovenija
23 ogledov

V Beli krajini odstranili rezilno žico na panelni ograji

ograja, Bela krajina T. L.
Z dela obmejne panelne ograje ob Kolpi pri mednarodnem mejnem prehodu Vinica so včeraj odstranili še preostanek pred dobrim tednom nameščene rezilne žice.

"Ker smo ravno pred začetkom glavne turistične sezone ob reki Kolpi, je povsem nesprejemljivo, da ste bodečo žico začeli nameščati prav sedaj. Nosilci turističnih dejavnosti opozarjajo, da zaradi ograje že tako ali tako zaznavajo opazen upad povpraševanja o turističnih storitvah, zato se nikakor ne moremo strinjati glede namestitve žice," je v protestnem pismu, ki ga je 17. junija poslala na ministrstvo za notranje zadeve, zapisala županja Črnomlja Mojca Čemas Stjepanovič. 

Brez bodeče žice ne gre?

Žico z rezili so na meji s hrvaško nadomestili s panelno ograjo, na katero pa so ponovno namestili bodečo žico.

"Očitno je prišlo do nekega nesporazuma," je nato med obiskom Bele krajine ugotovil premier Miro Cerar. Premier je v odzivu na pismo črnomaljske županje še dejal, da ga je informacija glede rezilne žice na panelni ograji  med vasjo Učakovci in mejnim prehodom Vinica, negativno presenetila in da tovrstna žica na tem območju ni potrebna. 

Žico z rezili so nato pred tednom dni začeli odstranjevati in jo po podatkih, ki jih je STA dobila od  vodstva viniške krajevne skupnosti, do četrtka popolnoma odstranili.

Komentarjev 6
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 20:45 25.junij 2016.

    Imigrant. Gre za imigracijo ne emigracijo. Razen če ciljaš na evropske imigrante. Pol lahko rečeš emigranti ja. Sam potem je treba naredit ograjo na drugi strani Slovenije :)

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 20:42 25.junij 2016.

    V Britanijo se je največ tujcev ki NE prihajajo iz EU naselilo. Imigracija torej ne more biti pošten razlog za odhod iz EU. Je pa res da se folk nateguje po dolgem in po čez. Predvsem zato da se ne ...prikaži veče bi posvetil bistvu. To pač ni všeč elitam. Elite si vedno želijo iger ki zaposlijo narod medtem ko oni lahko mirne volje jemljejo dinarčke.

  • sprehajalec 22:04 24.junij 2016.

    Rogovci in aktivisti s Kotnikove pa sprejem z devicami in kameljim mlekom... Za osvežitov po dolgi poti.