V boj za predsedniški stolček še ena kandidatka

Foto: Twitter Nina Krajnik.
Foto: Reševalni pas/Twitter Nina Krajnik.
Tistih, ki bi radi nasledili Boruta Pahorja, je vse več.
Oglej si celoten članek

V soboto je kandidaturo na letošnjih predsedniških volitvah napovedala doktorica filozofije in psihoanalitičarka Nina Krajnik. Je ustanoviteljica in obenem predsednica Slovenskega društva za lacanovsko psihoanalizo.

Je partnerica moravškega župana Milana Balažica. Nedavno je bila gostja v studiu RTV Slovenija, kjer je v intervjujih z Jožetom Možino in Vido Petrovčič dvignila precej prahu.

Krajnik bo kandidaturo in program predstavila na novinarski konferenci v ponedeljek. Zaenkrat še ni znano, ali bo nastopila s podporo volivcev ali katere od strank.

Foto: Epa Slovenija predsedniške volitve

V ponedeljek bo svojo kandidaturo uradno predstavila Marta Kos, ki bo na volitvah nastopila s podporo Gibanja Svoboda. Kandidaturo je že napovedala Nataša Pirc Musar. Poleg omenjenih dveh bi se v bitko za predsedniški stolček lahko spustila še Ljudmila Novak.

Razpis volitev je mogoč najprej 135 in najkasneje 75 dni pred iztekom mandata aktualnega predsednika. Volitve bodo oktobra.

Slovenija Nataša Pirc Musar: Ne bom tiho!

Prvi je že pred časom svojo kandidaturo napovedal kočevski župan Vladimir Prebilič. Med možnimi kandidati sta še nekdanji premier Miro Cerar in nekdanji zunanji minister Ivo Vajgl.

Na desni strani političnega spektra še ni vidnejših kandidatov. Omenjali sta se imeni pravnika Ernesta Petriča in predsednika državnega sveta Alojza Kovšce. V javnosti je zaokrožilo tudi ime bivšega zunanjega ministra Anžeta Logarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 21:29 27. Junij 2022.

    Predlagal bi Ernesta Petriča, taj bi se sigurno zelo dobro razumel z Bidenom,generacija so in itak ne bodo do konca …

  • 10:28 26. Junij 2022.

    Dovolite ,da predlagam ob Ernestu Petriču še Vilija Kovačiča in njegovo gibanje BOLJ STAR BOLJ NOR

  • 20:20 25. Junij 2022.

    ženske bodo uničile svet, to si zapomnite...so že praktično prišle na pol poti...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.