Slovenija
21543 ogledov

V boj za predsedniški stolček še ena kandidatka

Nina Krajnik Twitter Nina Krajnik.
Tistih, ki bi radi nasledili Boruta Pahorja, je vse več.

V soboto je kandidaturo na letošnjih predsedniških volitvah napovedala doktorica filozofije in psihoanalitičarka Nina Krajnik. Je ustanoviteljica in obenem predsednica Slovenskega društva za lacanovsko psihoanalizo.

Je partnerica moravškega župana Milana Balažica. Nedavno je bila gostja v studiu RTV Slovenija, kjer je v intervjujih z Jožetom Možino in Vido Petrovčič dvignila precej prahu.

Krajnik bo kandidaturo in program predstavila na novinarski konferenci v ponedeljek. Zaenkrat še ni znano, ali bo nastopila s podporo volivcev ali katere od strank.

Slovenija predsedniške volitve | Avtor: Epa Epa

V ponedeljek bo svojo kandidaturo uradno predstavila Marta Kos, ki bo na volitvah nastopila s podporo Gibanja Svoboda. Kandidaturo je že napovedala Nataša Pirc Musar. Poleg omenjenih dveh bi se v bitko za predsedniški stolček lahko spustila še Ljudmila Novak.

Razpis volitev je mogoč najprej 135 in najkasneje 75 dni pred iztekom mandata aktualnega predsednika. Volitve bodo oktobra.

Nataša Pirc Musar Slovenija Nataša Pirc Musar: Ne bom tiho!

Prvi je že pred časom svojo kandidaturo napovedal kočevski župan Vladimir Prebilič. Med možnimi kandidati sta še nekdanji premier Miro Cerar in nekdanji zunanji minister Ivo Vajgl.

Na desni strani političnega spektra še ni vidnejših kandidatov. Omenjali sta se imeni pravnika Ernesta Petriča in predsednika državnega sveta Alojza Kovšce. V javnosti je zaokrožilo tudi ime bivšega zunanjega ministra Anžeta Logarja.

 
Komentarjev 19
 • Šustet 21:29 27.junij 2022.

  Predlagal bi Ernesta Petriča, taj bi se sigurno zelo dobro razumel z Bidenom,generacija so in itak ne bodo do konca mandata zdržali.

 • Avatar Leon
  Leon 10:28 26.junij 2022.

  Dovolite ,da predlagam ob Ernestu Petriču še Vilija Kovačiča in njegovo gibanje BOLJ STAR BOLJ NOR

 • bljitva 20:20 25.junij 2022.

  ženske bodo uničile svet, to si zapomnite...so že praktično prišle na pol poti...