Slovenija
1419 ogledov

Pričakujejo, da bo Pahor ukrepal še danes

Borut Pahor Profimedia
Vodje poslanskih skupin se bodo zvrstili na posvetih pri predsedniku Borutu Pahorju.

Predsednik države Borut Pahor bo danes gostil vodje poslanskih skupin glede tega, komu naj podeli mandat za sestavo vlade. Podpora se obeta predsedniku Gibanja Svoboda Robertu Golobu. Če bo Pahor ugotovil potrebno podporo kandidatu, bo podpisal pismo predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič, da ga predlaga za predsednika vlade in da je za to pridobil njegovo soglasje, so napovedali v njegovem uradu. Tudi Urška Klakočar Zupančič je v petek dejala, da Pahorjev predlog pričakujejo po današnjih posvetih.

Pri Pahorju se bo danes tako oglasil vodja poslanske skupine Gibanja Svoboda Robert Golob. Ta bo poslansko skupino vodil do najverjetnejše izvolitve za mandatarja. Vodenje poslanske skupine SDS je prevzela Jelka Godec.

Poslansko skupino NSi bo za zdaj vodil Jožef Horvat, njeno vodenje pa naj bi po primopredaji poslov na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prevzel Janez Cigler Kralj. Vodenje poslanske skupine SD bo prevzel Jani Prednik, poslansko skupino Levice pa bo še naprej vodil Matej T. Vatovec.

Poslansko skupino narodnih skupnosti bo še naprej vodil predstavnik italijanske manjšine Felice Žiža. Na posvete k predsedniku republike pa sta vabljena oba, tudi predstavnik madžarske manjšine Ferenc Horvath.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 08:12 23.maj 2022.

    Instagram Poodle .....