V čakanju na čudež

Tudi to je zrcalo naše države. Denarja nimamo niti za majhne projekte.
Oglej si celoten članek

Foto: Dare Čekeliš Suzana Kos Očitno se bo res morala najprej zgoditi kakšna tragedija. Tedaj se namreč zadeve, za koga sicer res nekoliko prepozno, običajno le premaknejo. Eden od sogovornikov razmere komentira takole: "To je zrcalo naše države. Piranska občina pa je itak kronično brez denarja."

Kolesar, ki ga je tonska skala zgrešila za las, je imel srečo. Ženska, ki ji je del klifa pred leti med sprehodom v bližini Fiese odtrgal prste na nogi, je je imela nekaj manj. Je pa tožila državo in po neuradnih informacijah dobila okoli 30 tisoč evrov odškodnine. Tabla z napisom "kopanje na lastno odgovornost" namreč po mnenju sodišča ni bila postavljena na dovolj vidnem mestu; ni bila dovolj velika, da bi jo opazil povprečen mimoidoči, poleg tega pa bi morali ljudi jasno opozoriti na nevarnost padanja kamenja.

Molitve. Klif napreduje zelo hitro, po nekaterih podatkih se ga na leto povprečno odkruši okoli štiri centimetre. V čakanju na finančni čudež (beri pomoč) iz Evrope – tega je v primeru NLB iz Bruslja zaman čakal finančni minister – lahko torej piranski župnik res samo moli in upa, da se spalnica neke noči ne bo skupaj z njim zrušila 25 metrov globoko. Moli lahko tudi, da se ne bo kaj zgodilo številnim kopalcem pod klifom, pa sprehajalcem in kolesarjem ter vsem drugim, ki se pač občasno mudijo na območju pod njim. Pa recimo, da ima župnik "tam zgoraj" le nekaj več vez kot finančni minister, ki je denar iz Bruslja čakal zaman. Ali pa njegova vera ni bila dovolj trdna.

Komentar se nanašana članek: Zmanjkalo ga je en meter

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.