Slovenija
13 ogledov

V čakanju na čudež

Tudi to je zrcalo naše države. Denarja nimamo niti za majhne projekte.

Suzana Kos  | Avtor: Dare Čekeliš Dare Čekeliš
Očitno se bo res morala najprej zgoditi kakšna tragedija. Tedaj se namreč zadeve, za koga sicer res nekoliko prepozno, običajno le premaknejo. Eden od sogovornikov razmere komentira takole: "To je zrcalo naše države. Piranska občina pa je itak kronično brez denarja."

Kolesar, ki ga je tonska skala zgrešila za las, je imel srečo. Ženska, ki ji je del klifa pred leti med sprehodom v bližini Fiese odtrgal prste na nogi, je je imela nekaj manj. Je pa tožila državo in po neuradnih informacijah dobila okoli 30 tisoč evrov odškodnine. Tabla z napisom "kopanje na lastno odgovornost" namreč po mnenju sodišča ni bila postavljena na dovolj vidnem mestu; ni bila dovolj velika, da bi jo opazil povprečen mimoidoči, poleg tega pa bi morali ljudi jasno opozoriti na nevarnost padanja kamenja.

Molitve. Klif napreduje zelo hitro, po nekaterih podatkih se ga na leto povprečno odkruši okoli štiri centimetre. V čakanju na finančni čudež (beri pomoč) iz Evrope – tega je v primeru NLB iz Bruslja zaman čakal finančni minister – lahko torej piranski župnik res samo moli in upa, da se spalnica neke noči ne bo skupaj z njim zrušila 25 metrov globoko. Moli lahko tudi, da se ne bo kaj zgodilo številnim kopalcem pod klifom, pa sprehajalcem in kolesarjem ter vsem drugim, ki se pač občasno mudijo na območju pod njim. Pa recimo, da ima župnik "tam zgoraj" le nekaj več vez kot finančni minister, ki je denar iz Bruslja čakal zaman. Ali pa njegova vera ni bila dovolj trdna.

Komentar se nanašana članek: Zmanjkalo ga je en meter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.