V Celju razbili združbo preprodajalcev

Foto: PU Celje Zaseg heroina Foto: PU Celje Zaseg konoplje Foto: PU Celje Zaseg orožja Foto: PU Celje Zaseg gotovine
Celjski kriminalisti so pridržali devet oseb, osumljenih preprodaje drog. Zasegli so večjo količino heroina, konoplje, gotovine in orožja.
Oglej si celoten članek

Celjski kriminalisti so razbili kriminalno združbo, ki so ji bili na sledi že dalj časa. Pri preiskavi so uporabili tudi prikrite preiskovalne ukrepe, s katerimi so pridobili dokaze o izvrševanju organiziranih oblik kaznivih dejanj.

Kot so pojasnili, so glavni akterji združbe sorodstveno povezani. Organizirali so mrežo uličnih preprodajalcev in vsakodnevno prodali od 0,5 do 500 gramov heroina, katerega cena se na trgu giblje med 40 in 50 evri za gram.

V sklopu preiskave so prijeli in pridržali devet oseb. Opravili so sedem hišnih preiskav ter osem osebnih preiskav in preiskav vozil ter opravili 21 zasegov različnih prepovedanih drog heroina in konoplje.

Poleg droge so zasegli še sestavine za pripravo heroina, pripomočke za tehtanje in preprodajo drog, 15 tisoč evrov gotovine ter več kosov orožja in nabojev.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.