Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

V Celju razbili združbo preprodajalcev

Zaseg orožja
1/4
PU Celje
Celjski kriminalisti so pridržali devet oseb, osumljenih preprodaje drog. Zasegli so večjo količino heroina, konoplje, gotovine in orožja.

Celjski kriminalisti so razbili kriminalno združbo, ki so ji bili na sledi že dalj časa. Pri preiskavi so uporabili tudi prikrite preiskovalne ukrepe, s katerimi so pridobili dokaze o izvrševanju organiziranih oblik kaznivih dejanj.

Kot so pojasnili, so glavni akterji združbe sorodstveno povezani. Organizirali so mrežo uličnih preprodajalcev in vsakodnevno prodali od 0,5 do 500 gramov heroina, katerega cena se na trgu giblje med 40 in 50 evri za gram.

V sklopu preiskave so prijeli in pridržali devet oseb. Opravili so sedem hišnih preiskav ter osem osebnih preiskav in preiskav vozil ter opravili 21 zasegov različnih prepovedanih drog heroina in konoplje.

Poleg droge so zasegli še sestavine za pripravo heroina, pripomočke za tehtanje in preprodajo drog, 15 tisoč evrov gotovine ter več kosov orožja in nabojev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.