V centru Ljubljane imajo osebna parkirišča

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ena izmed ugodnosti, ki so jih deležni poslanci, je tudi parkiranje tik ob parlamentu - v samem centru Ljubljane. Državni zbor za to odšteje 16.000 evrov mesečno.
Oglej si celoten članek

"Če bomo zahtevali prostor za avtomobile, bomo dobili ulice, polne pločevine, in onesnažen zrak," je ob začetku tedna mobilnosti pozvala Polona Demšar Mitrovič, nacionalna koordinatorka tedna mobilnosti. A geslo tedna mobilnosti "naše ulice, naše odločitve", zaenkrat še ne vpliva kaj dosti na naše poslance, ki imajo v samem središču mesta zagotovljeno parkiranje.


Državni zbor ima namreč z bližnjima garažnima hišama sklenjeno pogodbo za 16.000 evrov mesečno oziroma 180 evrov na parkirni prostor. V garažnih hišah namreč lahko parkira 89 poslancev, predsednik državnega zbora pa ima kot varovana oseba zagotovljeno svoje parkirišče. Poslanci pa lahko v samem centru Ljubljane parkirajo tudi izven delovnega časa, saj v državnem zboru pojasnjujejo, da "delovni čas poslancev ni niti določen niti določljiv, zato lahko v garažnih hišah parkirajo neomejeno in to ne vpliva na ceno najema".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.