Slovenija
5 ogledov

V centru Ljubljane imajo osebna parkirišča

Državni zbor Anže Petkovšek
Ena izmed ugodnosti, ki so jih deležni poslanci, je tudi parkiranje tik ob parlamentu - v samem centru Ljubljane. Državni zbor za to odšteje 16.000 evrov mesečno.

"Če bomo zahtevali prostor za avtomobile, bomo dobili ulice, polne pločevine, in onesnažen zrak," je ob začetku tedna mobilnosti pozvala Polona Demšar Mitrovič, nacionalna koordinatorka tedna mobilnosti. A geslo tedna mobilnosti "naše ulice, naše odločitve", zaenkrat še ne vpliva kaj dosti na naše poslance, ki imajo v samem središču mesta zagotovljeno parkiranje.


Državni zbor ima namreč z bližnjima garažnima hišama sklenjeno pogodbo za 16.000 evrov mesečno oziroma 180 evrov na parkirni prostor. V garažnih hišah namreč lahko parkira 89 poslancev, predsednik državnega zbora pa ima kot varovana oseba zagotovljeno svoje parkirišče. Poslanci pa lahko v samem centru Ljubljane parkirajo tudi izven delovnega časa, saj v državnem zboru pojasnjujejo, da "delovni čas poslancev ni niti določen niti določljiv, zato lahko v garažnih hišah parkirajo neomejeno in to ne vpliva na ceno najema".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.