Partizanske pesmi v cerkvi na Sveti Gori

Foto: Facebook/Zajem zaslona
Foto: Facebook/Zajem zaslona
Na Sveti Gori nad Solkanom je v soboto potekal poseben dogodek.
Oglej si celoten članek

V baziliki Kraljice Svetogorske na Sveti Gori nad Solkanom je v soboto pater Bogdan Knavs s somaševalci daroval mašo za partizane in vse žrtve 2. svetovne vojne.

''Lepo vabljeni, da skupaj počastimo spomin na partizane in vse, ki so v vihri 2. svetovne vojne žrtvovali svoja življenja za slovenski jezik, pesem in svobodo,'' je pisalo v patrovem vabilu. Veliko žrtev 2. svetovne vojne je namreč bila kristjanov, je še dodal.

Pevce partizanskega pevskega zbora je v romarskem središču nad Novo Gorico spremljal komorni simfonični orkester s solistoma.

xxx

Vodja romarskega središča na Primorskem, ki je znan po tem, da ni do nikogar izključujoč, maše za partizane daruje od leta 2013. V tokratni je proslavil slovensko kulturo in svobodo.

V svoji pridigi je spomnil na pomen vrednot, še posebej prijateljstva in žrtvovanja za bližnjega, obenem pa pozval k sožitju in pomiritvi: ''Ob njihovi (partizani, op.p) velikodušnosti, veličini njihovega duha in takšni etični pokončnosti, pa nas postane skoraj sram, da se mi nismo večkrat sposobni dogovoriti, kako bi lahko naša narodna skupnost v bratskem duhu s sosednjimi narodi zaživela cvetoče kulturno življenje, uspešno gospodarstvo in miroljubno politiko,'' je dejal.

Pater Knavs je bil zadovoljen nad odzivom ljudi, ki so prišli na dogodek. Ti so namreč uspeli premostiti morebitna razhajanja.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:43 18. Oktober 2021.

    Pater Knavs, čeprav nisem verna, bi v Vašo cerkev prišla tudi sama in zagotovo bi se z Vami odlično razumela, …

  • 14:35 18. Oktober 2021.

    Partizani sobili večinoma vsi verni samo komunisti tega nočejo priznati.

  • 13:31 18. Oktober 2021.

    No, če bo pa to Janša prenesel, potem ga bomo še dolgo gledali!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.