V Coca-Coli letos brez Božička

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Paradoks. V podružnici podjetja, ki si je Božička izmislilo, bodo delavci letos brez božičnice.
Oglej si celoten članek

"V Coca-Coli HBC Slovenija letos ne bo božičnice, in to čeprav je prodaja skoraj podvojena," so v naše uredništvo pisali ogorčeni delavci.

Iz podjetja so pojasnili, da je prodaja v primerjavi s trgom sicer stabilna, vendar kljub temu v zadnjih dveh letih ne dosegajo ciljev, ki jim jih je zastavilo matično podjetje. "Zato dodatnih izplačil zaposlenim ob koncu leta ne načrtujemo," pravijo, saj so del letošnjih nagrad v obliki mesečnega variabilnega dela že izplačali, drugi del pa načrtujejo po koncu leta in opravljenih letnih razgovorih z zaposlenimi. Nagrado pa bodo dobili v drugi ameriški multinacionalki, ki deluje pri nas – McDonald'su. Vendar ta ne bo enaka za vse zaposlene, pravijo.

"Lani smo dobili 400 evrov božičnice, letos pa le 70 evrov," je razočarana bralka, ki je zaposlena v Tušu. "Spremenjene gospodarske razmere od podjetij zahtevajo gospodarno poslovanje in dodatna izplačila v decembru niso več samoumevna, ampak posebna pozornost vodstva do zaposlenih," so povedali v Tušu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • ak
    00:51 30. December 2011.

    *Malo pobrskaj po spletu, ni težko, pa še zastonj je, zaenkrat... ;)

  • ak
    00:51 30. December 2011.

    božička v takšni podobi, kot se smehlja z reklamnih panojev je izumila Coca-cola. Božič v slovenščini drugače pomeni tudi majhen …

  • 00:03 30. December 2011.

    Pa od kje vam, da si je Bozicka izmislila Coca Cola?? Bozicek je panevropska mesanica ljudskih likov. Saj ce je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.