V Črnomlju skupina psov do smrti pogrizla 71-letnico

Foto: Profimedia Psi american bully Foto: Profimedia Psi american bully
71-letna Črnomaljka zaradi hudih poškodb umrla.
Oglej si celoten članek

V okolici Črnomlja je več psov napadlo in pogrizlo starejšo žensko, ki je pozneje zaradi poškodb v bolnišnici umrla.

Okoli 14.30 ure se je na Stražnjem Vrhu pri Črnomlju po naših informacijah zgodil grozljiv napad psov na 71-letno žensko, poroča portal DolenjskaNews. Po njihovih neuradnih informacijah gre za pse pasme ameriški bully. Več psov naj bi tako hudo poškodovalo žensko, da je ta kasneje umrla.

Informacijo o napadu so potrdili novomeški policisti, ki so sporočil, da je ženska zaradi ugrizov oziroma poškodb okoli 17.30 umrla. 

Več podatkov bodo sporočili jutri. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe, policisti še niso zaključili z delom.

Po neuradnih informacijah portala DolenjskaNews naj bi šlo za pse nekega vzreditelja pasme ameriški bully, ki naj bi imel teh psov 13. 

Pasma se je začela razvijati sredi 90-ih let 20. stoletja skozi vzrejo med Ameriškimi Pitbull Terierji in Staffordshire Terierji kot tudi Bulldogi in še nekaj drugih pasem, ki pa zaenkrat še niso bile razkrite. Ameriški Bully, kot pasma je priznan le v nekaj različnih zasebnih pasemskih klubih.

dezurni@zurnal.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 11:09 13. September 2017.

    Banopitbuls. Kdor koli si že. Si očitno malo premalo poučen o teh pasmah pa mislim da predvsem o K9 druzbi. …

  • 08:01 13. September 2017.

    Ni nevarnih vrst psov. So samo nevarne vrste skrbnikov. Sem zapisal "skrbnikov"? Ne, v konkretnem primeru imamo kar lastnika, ki …

  • 01:40 13. September 2017.

    Saj ni čudno, ko pa ima že vsak bebec stafforda ali mešanca s to pasmo. Pa nikogar ne žalim, ampak …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.