Slovenija
19141 ogledov

V Črnomlju skupina psov do smrti pogrizla 71-letnico

Psi american bully
1/2
71-letna Črnomaljka zaradi hudih poškodb umrla.

V okolici Črnomlja je več psov napadlo in pogrizlo starejšo žensko, ki je pozneje zaradi poškodb v bolnišnici umrla.

Okoli 14.30 ure se je na Stražnjem Vrhu pri Črnomlju po naših informacijah zgodil grozljiv napad psov na 71-letno žensko, poroča portal DolenjskaNews. Po njihovih neuradnih informacijah gre za pse pasme ameriški bully. Več psov naj bi tako hudo poškodovalo žensko, da je ta kasneje umrla.

Informacijo o napadu so potrdili novomeški policisti, ki so sporočil, da je ženska zaradi ugrizov oziroma poškodb okoli 17.30 umrla. 

Več podatkov bodo sporočili jutri. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe, policisti še niso zaključili z delom.

Po neuradnih informacijah portala DolenjskaNews naj bi šlo za pse nekega vzreditelja pasme ameriški bully, ki naj bi imel teh psov 13. 

Pasma se je začela razvijati sredi 90-ih let 20. stoletja skozi vzrejo med Ameriškimi Pitbull Terierji in Staffordshire Terierji kot tudi Bulldogi in še nekaj drugih pasem, ki pa zaenkrat še niso bile razkrite. Ameriški Bully, kot pasma je priznan le v nekaj različnih zasebnih pasemskih klubih.

dezurni@zurnal.si

Komentarjev 14
  • anze 11:09 13.september 2017.

    Banopitbuls. Kdor koli si že. Si očitno malo premalo poučen o teh pasmah pa mislim da predvsem o K9 druzbi. Zato raje ne piši neustreznih komentarjev. Vredno so dve plati zgodbe.

  • Igor Đukanović 08:01 13.september 2017.

    Ni nevarnih vrst psov. So samo nevarne vrste skrbnikov. Sem zapisal "skrbnikov"? Ne, v konkretnem primeru imamo kar lastnika, ki mu je treba soditi za ta umor.

  • hešteg 01:40 13.september 2017.

    Saj ni čudno, ko pa ima že vsak bebec stafforda ali mešanca s to pasmo. Pa nikogar ne žalim, ampak tisti, ki ima stafforda za to, da ga pet minut na dan pelje na malo in veliko potrebo, si drugačnega ...prikaži več naziva ne zasluži. To so psi, ki bi morali biti vsak dan pošteno "zlaufani", vsaj 1-2 uri na dan. Takšnemu psu se niti ne bo dalo spopadati z drugimi psi ali ljudmi. Tisti, ki so pa zunaj pet minut na dan, imajo pa energije za vse možne vragolije.