V eni slovenski regiji so že povsem v zelenem

Foto: covid-19.sledilnik
Foto: covid-19.sledilnik
Pozitiven razvoj z okužbami je še posebej očiten v eni regiji od 12 regij v državi.
Oglej si celoten članek

Spletni Covid-19 Sledilnik v dodatni obdelavi podatkov o okužbah s koronavirusom v državi spremlja tudi razvoj po posameznih regijah. Medtem ko je v celotni državi povprečje sedemdnevnih okužb v zadnjem času v padanju in se zato počasi približujemo zeleni fazi na semaforju vladnih ukrepov, pa je padec še posebej izrazit v Koroški statistični regiji, kjer je najnovejši povprečni delež okužb na 100.000 prebivalcev le še 7,1. Ta pokrajina je tako že globoko v zeleni fazi. 

Praktično na meji zelene faze so trenutno po povprečju novih primerov tudi v Savinjski, Posavski in Pomurski statistični regiji, zelo blizu sta tudi obalno-kraška in goriška regija. Skupaj s Podravsko regijo so vse navedene pod slovenskim povprečjem novih okužb. 

Najslabše trenutno pa je v Primorsko-notranjski regiji s povprečjem dobrih 26 okužb na 100 tisoč prebivalcev. Tudi Zasavska, Osrednjeslovenska in Gorenjska imajo dnevno v sedemdnevnem povprečju več kot 20 novih primerov.

Več o petkovih rezultatih na linku.

Odlični podatki Petkovi podatki le malo nad mejo za zeleno fazo!

Spodnji zemljevid pa kaže, kako se stanje okužb giblje trenutno po občinah. V številnih občinah tako v petek niso odkrili nobenega novega primera. Med občinami velja posebej omeniti Solčavo, kjer so že 21 dni brez potrjenega primera okužbe. 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.