Slovenija
16984 ogledov

V eni slovenski regiji so že povsem v zelenem

Okužbe po občinah covid-19.sledilnik
Pozitiven razvoj z okužbami je še posebej očiten v eni regiji od 12 regij v državi.

Spletni Covid-19 Sledilnik v dodatni obdelavi podatkov o okužbah s koronavirusom v državi spremlja tudi razvoj po posameznih regijah. Medtem ko je v celotni državi povprečje sedemdnevnih okužb v zadnjem času v padanju in se zato počasi približujemo zeleni fazi na semaforju vladnih ukrepov, pa je padec še posebej izrazit v Koroški statistični regiji, kjer je najnovejši povprečni delež okužb na 100.000 prebivalcev le še 7,1. Ta pokrajina je tako že globoko v zeleni fazi. 

Praktično na meji zelene faze so trenutno po povprečju novih primerov tudi v Savinjski, Posavski in Pomurski statistični regiji, zelo blizu sta tudi obalno-kraška in goriška regija. Skupaj s Podravsko regijo so vse navedene pod slovenskim povprečjem novih okužb. 

Najslabše trenutno pa je v Primorsko-notranjski regiji s povprečjem dobrih 26 okužb na 100 tisoč prebivalcev. Tudi Zasavska, Osrednjeslovenska in Gorenjska imajo dnevno v sedemdnevnem povprečju več kot 20 novih primerov.

Več o petkovih rezultatih na linku.

Covid-19 Odlični podatki Slovenija Petkovi podatki le malo nad mejo za zeleno fazo!

Spodnji zemljevid pa kaže, kako se stanje okužb giblje trenutno po občinah. V številnih občinah tako v petek niso odkrili nobenega novega primera. Med občinami velja posebej omeniti Solčavo, kjer so že 21 dni brez potrjenega primera okužbe. 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.