V gojzarjih na sodišče

Foto: Nada Černič Cvetanovski Krško, mesto, prenova Foto: Nada Černič Cvetanovski Krško, mesto, prenova Foto: Nada Černič Cvetanovski Krško, mesto, prenova Foto: Nada Černič Cvetanovski Krško, mesto, prenova Foto: Nada Černič Cvetanovski Krško, mesto, prenova
Prenova mestnega jedra. Osrednja ulica skozi mestno jedro razkopana, ljudje zmedeni.
Oglej si celoten članek

"A mi lahko poveste, kje stoji avtobus za Brežice, ki je včasih stal pred sodiščem," je mimoidoče obupana spraševala mati z otrokom. A na vprašanje ji ni znal nihče odgovoriti. Na Cesti krških žrtev mimo sodišča, kjer se je najprej začela obnova infrastrukture v starem mestnem jedru, nikjer ni nobene informativne table, na kateri bi bile zapisane bistvene informacije, namenjene občanom.

Prometna signalizacija sicer označuje, da je cesta od Hočevarjevega trga proti policiji enosmerna, a domačini, vajeni, da je bila vse življenje enosmerna, a v obratno smer, se še naprej vozijo po starem in zdaj ogrožajo tiste, ki vozijo pravilno.

Obveščanje javnosti

Občina Krško je sicer že ob podpisu pogodbe za prenovo mestnega jedra seznanila javnost o spremenjenem prometnem režimu, a dokler se dela niso začela, ljudje o tem niso razmišljali. Sedaj, ko so dela v polnem teku, v sredo ob 19.30 uri v sejni sobi A Občine Krško za javnost pripravljajo predstavitev, ki bo med drugim osredotočena na časovni potek in vsebino različnih etap obnove in prometno ureditev, ki velja v času gradnje. Obnova starega mestnega jedra, ki obsega  celovite prenovo Dalmatinove ulice, Ceste krških žrtev in ureditev Zatona, bo trajala dve leti, stala pa bo slabih sedem milijonov evrov.

Arheološke najdbe

Na sredini predstavitvi bo zainteresirana javnost izvedela tudi več o arheoloških najdbah, ki so jih odkrili na območju od Hočevarjevega trga do občinske stavbe. Kot so nam povedali v družbi PJP Slovenska Bistrica, ki se ukvarja z arheološkimi najdbami na Cesti krških žrtev, so odkrili ostanke ceste iz 18. stoletja, ostanke hiš in stolpa, kar bodo zdaj dokumentirali in fotografirali, nato pa se bo obnova ceste lahko nadaljevala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.