V goščavi pod cesto opazil avto, poleg ležal negiben moški

Foto: GB Maribor Fotografija je simbolična
Foto: GB Maribor Fotografija je simbolična
Občan je včeraj zvečer v goščavi kakih 50 metrov pod cesto opazil avto, poleg je ležala negibna oseba.
Oglej si celoten članek

"Ob 21.11 je ob lokalni cesti med Veliko in Križevsko vasjo v občini Moravče občan približno 50 metrov pod cesto v goščavi opazil osebno vozilo, ki je zapeljalo s cestišča in se prevrnilo, poleg katerega je ležala negibna oseba," poroča portal uprave za zaščito in reševanje. Oživljanje žal ni bilo uspešno, pokojnika je prevzela pogrebna služba.

Do nesreče je prišlo več kot uro prej. "V nedeljo med 19.30 in 20. uro se je na lokalni cesti Križevska vas-Velika vas v Občini Dol pri Ljubljani zgodila huda prometna nesreča. V nesreči je umrl 75-letni voznik osebnega vozila," so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je 75-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu zapeljal s ceste na strmo travnato pobočje, kjer se je nato pričel z vozilom prevračati. Voznik, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom, je po prevračanju padel iz vozila in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

xxx

Na intervenciji so bili poleg reševalcev nujne medicinske pomoči Litija gasilci PGD Velika vas, Moravče in poklicni gasilci iz Domžal. Gasilci PGD Velika vas so s pomočjo traktorja in vitla postavili vozilo nazaj na kolesa in ga potegnili na cesto.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 42 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, sedem nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 37 kršitev javnega reda in miru ter 46 kaznivih dejanj.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.