Slovenija > Črna kronika
6248 ogledov

V goščavi pod cesto opazil avto, poleg ležal negiben moški

Prometna nesreča GB Maribor Fotografija je simbolična
Občan je včeraj zvečer v goščavi kakih 50 metrov pod cesto opazil avto, poleg je ležala negibna oseba.

"Ob 21.11 je ob lokalni cesti med Veliko in Križevsko vasjo v občini Moravče občan približno 50 metrov pod cesto v goščavi opazil osebno vozilo, ki je zapeljalo s cestišča in se prevrnilo, poleg katerega je ležala negibna oseba," poroča portal uprave za zaščito in reševanje. Oživljanje žal ni bilo uspešno, pokojnika je prevzela pogrebna služba.

Do nesreče je prišlo več kot uro prej. "V nedeljo med 19.30 in 20. uro se je na lokalni cesti Križevska vas-Velika vas v Občini Dol pri Ljubljani zgodila huda prometna nesreča. V nesreči je umrl 75-letni voznik osebnega vozila," so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je 75-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu zapeljal s ceste na strmo travnato pobočje, kjer se je nato pričel z vozilom prevračati. Voznik, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom, je po prevračanju padel iz vozila in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Na intervenciji so bili poleg reševalcev nujne medicinske pomoči Litija gasilci PGD Velika vas, Moravče in poklicni gasilci iz Domžal. Gasilci PGD Velika vas so s pomočjo traktorja in vitla postavili vozilo nazaj na kolesa in ga potegnili na cesto.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 42 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, sedem nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 37 kršitev javnega reda in miru ter 46 kaznivih dejanj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.