V Gradišču ob Soči stavkajo migranti

Foto: PrtScr http://www.seng.si
Foto: PrtScr http://www.seng.si
Sprejemni center za nezakonite priseljence v Gradišču ob Soči v Furlaniji-Julijski krajini (FJK) že nekaj dni pretresajo protesti tam stanujočih migrantov, ki so nezadovoljni z razmerami v centru in opozarjajo, da "niso živali".
Oglej si celoten članek

Kakih deset jih je noč protestno prebilo na strehi centra, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kot pojasnjuje APA, so v centru poostrili varnostne ukrepe, potem ko sta skušala v minulih dneh iz njega pobegniti dva migranta, ki sta bila pri tem hudo poškodovana. 30-letni Maročan je od torka, ko je med begom padel s strehe centra, v kritičnem stanju v bolnišnici v Trstu. Tudi 28-letni Alžirec je pri poskusu bega zgrmel šest metrov globoko, a se ni tako hudo poškodoval.

V sprejemnem centru se trenutno nahaja 65 nezakonitih priseljencev, še 50 jih pričakujejo. Stari so od 20 do 30 let, večinoma prihajajo z območja Magreba. V Gradišču ob Soči so pristali, ker so bili v preteklosti že obsojeni zaradi različnih kaznivih dejanj. Oblasti FJK zahtevajo zaprtje centra, ki naj ne bi bil primeren za nastanitev že obsojenih migrantov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:08 31. Oktober 2013.

    Kaj pamet ste poslali v toplice ? Kaj ima veze slika z Gradiščem ob Soči ? To je jez na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.