Slovenija
31 ogledov

V Gradišču ob Soči stavkajo migranti

Gradišče PrtScr http://www.seng.si
Sprejemni center za nezakonite priseljence v Gradišču ob Soči v Furlaniji-Julijski krajini (FJK) že nekaj dni pretresajo protesti tam stanujočih migrantov, ki so nezadovoljni z razmerami v centru in opozarjajo, da "niso živali".

Kakih deset jih je noč protestno prebilo na strehi centra, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kot pojasnjuje APA, so v centru poostrili varnostne ukrepe, potem ko sta skušala v minulih dneh iz njega pobegniti dva migranta, ki sta bila pri tem hudo poškodovana. 30-letni Maročan je od torka, ko je med begom padel s strehe centra, v kritičnem stanju v bolnišnici v Trstu. Tudi 28-letni Alžirec je pri poskusu bega zgrmel šest metrov globoko, a se ni tako hudo poškodoval.

V sprejemnem centru se trenutno nahaja 65 nezakonitih priseljencev, še 50 jih pričakujejo. Stari so od 20 do 30 let, večinoma prihajajo z območja Magreba. V Gradišču ob Soči so pristali, ker so bili v preteklosti že obsojeni zaradi različnih kaznivih dejanj. Oblasti FJK zahtevajo zaprtje centra, ki naj ne bi bil primeren za nastanitev že obsojenih migrantov.

Komentarjev 1
  • toros 13:08 31.oktober 2013.

    Kaj pamet ste poslali v toplice ? Kaj ima veze slika z Gradiščem ob Soči ? To je jez na reki Vipavi v Gradišču nad Prvačino ampak vaša pamet je nakako združila Gradišče in Soške Elektrarne in dobila ven Gradišče ...prikaži veče ob Soči. Nesposobnost na višku. http://en.wikipedia.org/wiki/Gradisca_d'Isonzo