V Hitu brez dogovora

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Tudi zadnja pogajanja med upravo Hita in sindikatom igralniških delavcev so bila neuspešna. Znova je sprožena stavka.
Oglej si celoten članek

„Zahteve SIDS naravnost rušijo sanacijski program in s tem podjetje,“ so po današnjih neuspešnih pogajanjih sporočili iz uprave Hita.

Iz Hita so sporočili, da so na današnjih pogajanjih podrobno predstavili spremembe, potrebne za sanacijo podjetja, predvsem kar se tiče novega razporejanja delovnega časa. Sindikat igralniških delavcev (SIDS) vztraja pri nespremenjenem načinu razporejanja delovnega časa, zato so danes ob 18. uri znova sprožili stavko.

Pri Hitu poudarjajo, da današnja stavka v zadnji napovedi ni bila napovedana in je zaradi tega nezakonita. Ter „da bodo za škodo odgovarjali tako organizatorji kot stavkajoči.“

Je stavka v Hitu upravičena ali ne? Podrobneje na tej povezavi.

„Uprava je neresna“
"Neresno je že to, da nas povabijo na pogajanja uro pred začetkom napovedane stavke. S tem dokazujejo, da si ne želijo preprečiti stavke," pa je bil za STA kritičen vodja stavkovnega odbora Iztok Černigoj. Prepričan je, da je današnja stavka povsem legalna, saj da so jo napovedali že novembra letos.

 





Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.