Slovenija
0 ogledov

V Hitu brez dogovora

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Tudi zadnja pogajanja med upravo Hita in sindikatom igralniških delavcev so bila neuspešna. Znova je sprožena stavka.

„Zahteve SIDS naravnost rušijo sanacijski program in s tem podjetje,“ so po današnjih neuspešnih pogajanjih sporočili iz uprave Hita.

Iz Hita so sporočili, da so na današnjih pogajanjih podrobno predstavili spremembe, potrebne za sanacijo podjetja, predvsem kar se tiče novega razporejanja delovnega časa. Sindikat igralniških delavcev (SIDS) vztraja pri nespremenjenem načinu razporejanja delovnega časa, zato so danes ob 18. uri znova sprožili stavko.

Pri Hitu poudarjajo, da današnja stavka v zadnji napovedi ni bila napovedana in je zaradi tega nezakonita. Ter „da bodo za škodo odgovarjali tako organizatorji kot stavkajoči.“

Je stavka v Hitu upravičena ali ne? Podrobneje na tej povezavi.

„Uprava je neresna“
"Neresno je že to, da nas povabijo na pogajanja uro pred začetkom napovedane stavke. S tem dokazujejo, da si ne želijo preprečiti stavke," pa je bil za STA kritičen vodja stavkovnega odbora Iztok Černigoj. Prepričan je, da je današnja stavka povsem legalna, saj da so jo napovedali že novembra letos.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.