V hribe, če želite iz megle

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Še naprej bo megleno. Naslednji teden so možne padavine.
Oglej si celoten članek

Tudi v prihodnjih dneh nas čaka razmeroma suho vreme. Po nižinah bo še vedno megleno. "V soboto nas bo oplazila oslabljena fronta, takrat je možno, da se megla razkroji, ni pa zagotovo. V primeru, da bo v določenih krajih v soboto sonce, bo potem v nedeljo megla," je povedal Jure Cedilnik z Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO).

Sonca bo največ na Primorskem. "Na Primorskem bo načeloma lepo, čeprav bo v soboto začel pihati jugozahodnik, ki bi lahko vplival na to, da se bo na zahodu začela pojavljati oblačnost."

Sončno bo tudi v višje ležečih krajih. "Zaenkrat je težko napovedati, na kateri nadmorski višini bomo deležni sonca. Pretekli teden je bila ta meja med 800 in 900 metrov nadmorske višine, ta konec tedna bo meja verjetno malce nižja," pravi dežurni meterolog.

Temperature bodo podobne današnjim. Najnižje jutranje bodo od –7 do 0, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od –1 do 5, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

"V drugi polovici drugega tedna se nakazujejo manjše padavine. Ali bo do njih res prišlo, pa bomo še videli," pravi Cedilnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.