Slovenija
37 ogledov

V hribe, če želite iz megle

Sonce Shutterstock
Še naprej bo megleno. Naslednji teden so možne padavine.

Tudi v prihodnjih dneh nas čaka razmeroma suho vreme. Po nižinah bo še vedno megleno. "V soboto nas bo oplazila oslabljena fronta, takrat je možno, da se megla razkroji, ni pa zagotovo. V primeru, da bo v določenih krajih v soboto sonce, bo potem v nedeljo megla," je povedal Jure Cedilnik z Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO).

Sonca bo največ na Primorskem. "Na Primorskem bo načeloma lepo, čeprav bo v soboto začel pihati jugozahodnik, ki bi lahko vplival na to, da se bo na zahodu začela pojavljati oblačnost."

Sončno bo tudi v višje ležečih krajih. "Zaenkrat je težko napovedati, na kateri nadmorski višini bomo deležni sonca. Pretekli teden je bila ta meja med 800 in 900 metrov nadmorske višine, ta konec tedna bo meja verjetno malce nižja," pravi dežurni meterolog.

Temperature bodo podobne današnjim. Najnižje jutranje bodo od –7 do 0, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od –1 do 5, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

"V drugi polovici drugega tedna se nakazujejo manjše padavine. Ali bo do njih res prišlo, pa bomo še videli," pravi Cedilnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.