V izolaciji 20 otrok in tri zaposlene

Foto: Profimedia Otroci v vrtcu.
Foto: Profimedia Otroci v vrtcu.
V vrtcu so bili včeraj obveščeni, da je eden od otrok iz vrtca v Rogaški Slatini okužen s koronavirusom.
Oglej si celoten članek

V sredo so zdravstveni delavci opravili 879 testov na koronavirus in potrdili 24 novih primerov okužb. Največje število novo okuženih tokrat prihaja iz Rogaške Slatine, kjer so v zadnjih 24 urah potrdili pet pozitivnih testov na novi koronavirus. Iz omenjene občine sporočajo, da imajo okužbe v tamkajšnjem vrtcu.

Po poročanju portala novice.si je trenutno v izolaciji 20 otrok in tri zaposlene. Zjutraj so bili obveščeni, da je okužena tudi strokovna delavka, ki pa je v teh dneh na dopustu.

V vrtcu so bili včeraj obveščeni, da je eden od otrok iz enote Izvir okužen s koronavirusom. Ravnateljica Majda Plavčak je za Radio Rogla zjutraj povedala, da so ukrepali v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in poiskali vse, ki so bili z okuženim otrokom v neposrednem stiku, obvestili vse starše in podatke posredovali na NIJZ. “Trenutno imamo v izolaciji 20 otrok in 3 zaposlene. Zaprli smo del vrtca, vhod, ki povezuje tri igralnice, garderobo in sanitarije. Te prostore bo danes ustrezno razkužil zunanji izvajalec in v prihodnjih dneh bodo ponovno na voljo,” je povedala ravnateljica.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.