Slovenija
19930 ogledov

Covid-19: Spet velik skok števila okuženih pri nas

Covid-19 Epa
Znani novi podatki o okuženih z novim koronavirusom.

Včeraj so v Sloveniji opravili 879 testiranj na novi koronavirus, pozitivnih je bilo 24 primerov, objavlja Sledilnik Covid-19. V bolnišnici se zdravi 22 obolelih, kar je eden več od včeraj, prav tako je en bolnik več na intenzivni negi (5), trije potrebujejo respirator. 

Vlada je najprej sporočila, da sta v sredo umrla dva bolnika s covidom-19, vendar so pozneje podatek popravili na eno osebo, 

 

Največ okužb, kar pet, so zabeležili v občini Rogaška Slatina, štiri v Ljubljani, V Ilirski Bistrici dve. Po eno novo okužbo beležijo v občinah Hrastnik, Kamnik, Rogatec, Ajdovščina, Hrpelje-Kozina, Majšperk, Novo mesto, Škofljica, Dol pri Ljubljani, Komenda, Log Dragomer in v občini Ribnica. 

Namestnica vladnega govorca Špela Horjak je na novinarski konferenci poudarila, da okoli 50 odstotkov novih okužb prihaja iz delovnih organizaciji. "Pomembno je, da se vsi držimo samozaščitnih ukrepov doma in v službi. S tem bomo zaščitili sebe in nam drage. Virus je med nami, samo mi ga lahko omejimo," je dodala. 

Medtem je iz vrtca v Rogaški Slatini prišla novica, da je 23 oseb v karanteni, okužena tudi strokovna delavka na dopustu. 

O prvi obolelosti z novim koronarusom poroča tudi Slovenska tiskovna agencija (STA). Kot so zapisali, so uvedli vse potrebne ukrepe za omejitev širjenja okužbe v skladu z navodilom epidemiologov in pristojnih zdravstvenih služb, vključno z delom od doma in razkuževanjem prostorov. Ob tem si bodo prizadevali za nemoteno delovanje in zagotavljanje vsebin v agencijskem servisu.

Covid-19 Koronavirus v SLO Zdravje V bolnišnici potrjena okužba pri pacientu, osebje v karanteni

 

Zdravko Počivalšek Slovenija Okuženi tudi na Počivalškovem ministrstvu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • anica00 20:30 30.julij 2020.

    Kmalu bo več testirancev kot prebivalstva. Beremo samo številke. Izvora in konca se nobeden trudi pojasniti.

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 16:20 30.julij 2020.

    Umrli za Covidom je bil oskrbovanec Malči Beličeve s prirojenimi telesnimi in duševnimi napakami.Star je bil 96 let,jemal 5 vrst tablet samo za pritisk + za želodec + za jetra,za odvajanje blata,za ledvice,za srce,hodil na obsevanja zaradi levkemije,za išijas,imel migrene,.... ...prikaži več .Kje so pa še antipsihotiki in za razpoloženje... .

  • Covid_1984 13:24 30.julij 2020.

    prodanci pisunski, ne razumem, kako vaših staršev ni sram, da se njihovi otroci prodajajo za minimalca na mesec in uničujejo življenja svetovnega prebivalstva po nareku gospodarja gatesa.