Slovenija
2366 ogledov

Okuženi tudi na Počivalškovem ministrstvu

Zdravko Počivalšek Anže Petkovšek Zdravko Počivalšek na tiskovni konferenci o dogajanju v zvezi z novim koronavirusom.
Od pojava epidemije na ministrstvu za gospodarstvo potrjene štiri okužbe s covidom-19

Da so se v zadnjih dveh tednih z novim koronavirusom okužili trije uslužbenci na Ministrstvu za gospodarstvo in tehnologijo (MGRT), ki ga vodi Zdravko Počivalšek, je za 24 ur.com potrdila tamkajšnja predstavnica za stike z javnostjo Kaja Šindič. Že v začetku epidemije so tam zabeležili eno okužbo. "Od pojava epidemije so bile torej na MGRT potrjene štiri okužbe s covidom-19," je dodala. 

Šindičeva je opozorila, da podatki veljajo "za ministrstvo, ne pa tudi za organe v sestavi in izvajalske organizacije, od katerih nismo prejeli informacij o okužbah". Vsem štirim osebam je bila sicer ob potrditvi okužbe s koronavirusom odrejena samoizolacija, je še povedala.

Že sinoči smo poročali o tem, da so v samoizolaciji tudi nekateri zaposleni v Splošni bolnišnici Novo mesto. 

DolenjskaNews danes navaja, da se je mladi zdravnik, ki dela v Splošni bolnišnici (SB) Novo mesto okužil pri obravnavi pacientke iz Brežic. Zaposleni, ki je bil dalj časa na dopustu, sicer živi v Novem mestu, dela pa na urgenci SB Brežice.

Covid-19 Koronavirus v SLO Zdravje V bolnišnici potrjena okužba pri pacientu, osebje v karanteni

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar praufo
    praufo 13:25 30.julij 2020.

    počivalšek je vedel kam to pelje, zato pa je nabavil toliko mask ... on je moder in zato je nabavil toliko mask, da se okužbe ne bi širile ... meni se zdi junak, heroj, rešil je ogromno slovenčkov, sicer je ...prikaži več precel koštalo, ampak to bodo vse plačali slovenčki, ki imajo po bankah na milijarde evrov denarja ... to je treba malo v promet spravit

  • Avatar drecos
    drecos 11:15 30.julij 2020.

    nobene skode ce se okuzijo te lopovi gor

  • jakec1575 10:43 30.julij 2020.

    ja serviete z elastiko je treba nosit zaboga!