Zdravje > Aktualno
13855 ogledov

V bolnišnici potrjena okužba pri pacientu, osebje v karanteni

Covid-19 Epa
V novomeški bolnišnici pacientu vzeli tri brise zaradi suma na koronavirus in vsi so bili negativni. Ker pa je bilo zdravstveno stanje pacienta še naprej slabo, so se danes odločili za test, slednji je bil pozitiven na covid -19.

V novomeški Splošni bolnišnici so pred dnevi zaradi zdravstvenih težav sprejeli mlajšega zdravnika, ki sicer ni zaposlen v Novem mestu. Imel naj bi težave z dihanjem, bolečino v prsih, kašljem, poroča portal DolenjskaNews. Po neuradnih informacijah portala naj bi šlo za zdravnika starega 35 let, ki naj bi služboval v Splošni bolnišnici Brežice.

V bolnišnici so pacientu vzeli tri brise zaradi suma na koronavirus in vsi so bili negativni. Ker pa je bilo zdravstveno stanje pacienta še naprej slabo, so se danes odločili za test, slednji je bil pozitiven na covid -19, so odgovorili iz bolnišnice.

Osebje v karanteni

Pacient je bil vse od prihoda v bolnišnici v izolacijski sobi internega oddelka. Kljub temu so vsem zaposlenim, tako medicinskim sestram, strežnicam in zdravnikom, danes odvzeli bris. Zaenkrat še ni znano, ali je tudi kateri izmed zaposlenih okužen s covid-19.

"Že zdaj je jasno, da bo osebje v 14-dnevni karanteni in to pred oz. med dopustom oz. odpovedjo slednjega. Prav tako bodo na oddelku sestre najverjetneje delale 12 urni turnus. Pacienta, mladega zdravnika, ki sicer živi v Novem mestu, so še danes prepeljali na infekcijsko kliniko v Ljubljano," so še pojasnili. 

Pred tem smo poročali, da je z novim koronavirusom okužena fizioterapevtka iz šentviške enote Zdravstvenega doma Ljubljana. Zaposlene, s katerimi je bila okužena v stiku, so poslali v karanteno, kontaktirali so tudi bolnike, ki so bili v stiku s fizioterapevtko, ki je pri delu nosila zaščitno opremo, so pojasnili v zdravstvenem domu.

Včeraj so v Sloveniji opravili 919 testiranj na novi koronavirus, pozitivnih je bilo 14 primerov, je na Twitterju objavila vlada. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3
  • Skipi 22:41 29.julij 2020.

    Mladi zdravniki. Si kakšen komentar

  • Waltter 21:37 29.julij 2020.

    Ampak ne glede na vse tisti ki bi morali biti najbolj osvesceni to so zdravstveni delavci so najbolj problematicni. Vse zvelcejo iz dopustov in se radi hodijo predvsem v krizna obmocja. To je totalna povrsnost. Isto ko pri mojem stricu ...prikaži več ko je elatricar za stranke vse najboljse pri sebi doma pa droti visijo iz vsake vticnice pa vsake tolko casa si kak aparat skuri... Njemu je oprosceno saj dela sebi skodo medtem ko zdravstvenemu osebju ne bi smelo biti...

  • jjjaaannneeezzz 21:31 29.julij 2020.

    Zdravniki se vračajo z dopusta. Veselo bo.

Sorodne novice