V Izolo na sveže ciplje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Akcija. Ribiči ujeli poldrugo tono cipljev, ki jih zdaj po ugodni ceni ponujajo izolske gostilne.
Oglej si celoten članek

V okviru akcije, za katero so se v Izoli povezali gostinci, ribiči, kmetje in turistični delavci, bodo te dni v restavracijah ponujali sveže ulovljene ciplje po ugodnih cenah. Po besedah organizatorjev so ciplje – ulovili so jih poldrugo tono – še dan prej preganjali delfini med Izolo in Debelim rtičem.

Restavracije s ponudbo svežih rib je mogoče prepoznati po posebni nalepki na vhodu z napisom "Kilometer nič, sveže in blizu". Namen pobude je, da v Izoli zagotovijo kakovost, avtohtonost in avtentičnost lokalne ponudbe. Izolski župan Igor Kolenc je ob predstavitvi akcije poudaril, da želijo domače in tuje goste spomniti, da ne obstajata samo brancin in orada, ampak naše morje ponuja tudi bogat izbor modre ribe.

Ribe po koledarju

Izolani načrtujejo, da bodo tako aprila gostom ponujali pedoče, maja sardone, junija sardele, oktobra kalamare, novembra belo ribo, decembra pa bakala in menole. "Natančne datume posamezne ponudbe je težko napovedati, saj se nikoli ne ve, ali bomo jato rib sploh našli, kaj šele ulovili," je povedal najemnik izolske ribarnice Fabio Steffe.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.