Slovenija
31 ogledov

V Izolo na sveže ciplje

Žurnal24 main
Akcija. Ribiči ujeli poldrugo tono cipljev, ki jih zdaj po ugodni ceni ponujajo izolske gostilne.

V okviru akcije, za katero so se v Izoli povezali gostinci, ribiči, kmetje in turistični delavci, bodo te dni v restavracijah ponujali sveže ulovljene ciplje po ugodnih cenah. Po besedah organizatorjev so ciplje – ulovili so jih poldrugo tono – še dan prej preganjali delfini med Izolo in Debelim rtičem.

Restavracije s ponudbo svežih rib je mogoče prepoznati po posebni nalepki na vhodu z napisom "Kilometer nič, sveže in blizu". Namen pobude je, da v Izoli zagotovijo kakovost, avtohtonost in avtentičnost lokalne ponudbe. Izolski župan Igor Kolenc je ob predstavitvi akcije poudaril, da želijo domače in tuje goste spomniti, da ne obstajata samo brancin in orada, ampak naše morje ponuja tudi bogat izbor modre ribe.

Ribe po koledarju

Izolani načrtujejo, da bodo tako aprila gostom ponujali pedoče, maja sardone, junija sardele, oktobra kalamare, novembra belo ribo, decembra pa bakala in menole. "Natančne datume posamezne ponudbe je težko napovedati, saj se nikoli ne ve, ali bomo jato rib sploh našli, kaj šele ulovili," je povedal najemnik izolske ribarnice Fabio Steffe.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.