V jeseniški bolnišnici že 26 okuženih

Foto: Facebook Splošna bolnišnica Jesenice
Foto: Facebook Splošna bolnišnica Jesenice
Poleg zaposlenih so se okužili tudi trije pacienti.
Oglej si celoten članek

Po poročanju TV Slovenije je v Splošni bolnišnici Jesenice s covidom-19 okuženih že 26 zaposlenih. "Večinoma so med okuženimi medicinske sestre, imamo pa tudi dva okužena zdravnika. Imamo tudi tri okužene paciente," je za TV Slovenija pojasnila Anja Jovanovič Kunstelj, strokovna direktorica.

Zaradi izpada kadra so zaprli tri oddelke bolnišnice – oddelek abdominalne kirurgije, oddelek poškodbene kirurgije in gastroenterološki oddelek. Prekinili so z izvajanjem vseh nenujnih posegov, zaradi kadrovskega manka pa težko pokrivajo tudi dejavnost dialize. Z izjemo nevrološke in UZ ambulante ostale zaenkrat delujejo nemoteno, so sporočili v vodstu.

Izpostavili so tudi hudo prostorsko in kadrovsko stisko.

dezurni@zurnal24.si

nove težave Virus vdrl v bolnišnico, zaprli tri oddelke

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:18 6. Oktober 2020.

    Ste testirali s PCR testom? Cool. Natančnost manj kot 20 %. Boste dokazali da ni tako? Prosim lepo!

  • 11:02 6. Oktober 2020.

    ahahahaha, ob prebiranju naslova sem mislil, da se je porušilo najmanj pol mesta in da je vsaj 5000 mrtvih. prestitutke …

  • 10:21 6. Oktober 2020.

    Okužba ni smrtna obsodba, vendar zaradi ustvarjanja panike in sprejemanja nenormalnih ukrepov, bodo posledično umirali ljudje!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.