V Klokočovnikovih rokah

Foto: Žurnal24 Stranke, ki so imele v Izoli svojega kandidata, bodo v drugem krogu podprle Igor
Preiskava. O odvzemu koncesije izolski zobozdravnici bo odločil župan.
Oglej si celoten članek

Na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) so ocenili, da je anonimna prijava nepravilnosti pri zasebni zobozdravstveni ambulanti s koncesijo Mirjam Brajnik verodostojna. Izolskemu županu Tomislavu Klokočovniku so zato predlagali, naj občina kot podeljevalka koncesij opravi upravni nadzor s koncesionarko in njenimi zaposlenimi ter se na podlagi ugotovitev odloči tudi za morebitni odvzem koncesije.

ZZZS brez zaključkov
Na ZZZS so namreč prijeli prijavo, da naj bi nekateri zasebni zobozdravniki s koncesijo v mladinski zobni ambulanti zdravstvenemu zavarovanju obračunavali storitev topikalne fluorizacije obeh zobnih lokov (pri storitvi zalitje fisur), kar pa naj ne bi bilo dejansko opravljeno. Preiskava ZZZS ni prinesla oprijemljivih sklepov, a so presodili, da naj primer Brajnikove vendarle prouči še občina.

Občina skopa s podatki
O tem, da proti eni od zasebnih zobozdravnic s koncesijo, ki delujejo v prostorih izolskega zdravstvenega doma, izolska občina vodi preiskavo, smo poročali že včeraj. Na naš članek se je včeraj odzval Slavko Samotorčan, piranski zobozdravnik (sicer tudi izolski svetnik), ki se je postavil v bran zobozdravnici, češ da je ena izmed najboljših v slovenski Istri. Brajnikova pa tudi včeraj ni bila dosegljiva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.