Slovenija
40 ogledov

V Klokočovnikovih rokah

Stranke, ki so imele v Izoli svojega kandidata, bodo v drugem krogu podprle Igor Žurnal24 main
Preiskava. O odvzemu koncesije izolski zobozdravnici bo odločil župan.

Na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) so ocenili, da je anonimna prijava nepravilnosti pri zasebni zobozdravstveni ambulanti s koncesijo Mirjam Brajnik verodostojna. Izolskemu županu Tomislavu Klokočovniku so zato predlagali, naj občina kot podeljevalka koncesij opravi upravni nadzor s koncesionarko in njenimi zaposlenimi ter se na podlagi ugotovitev odloči tudi za morebitni odvzem koncesije.

ZZZS brez zaključkov
Na ZZZS so namreč prijeli prijavo, da naj bi nekateri zasebni zobozdravniki s koncesijo v mladinski zobni ambulanti zdravstvenemu zavarovanju obračunavali storitev topikalne fluorizacije obeh zobnih lokov (pri storitvi zalitje fisur), kar pa naj ne bi bilo dejansko opravljeno. Preiskava ZZZS ni prinesla oprijemljivih sklepov, a so presodili, da naj primer Brajnikove vendarle prouči še občina.

Občina skopa s podatki
O tem, da proti eni od zasebnih zobozdravnic s koncesijo, ki delujejo v prostorih izolskega zdravstvenega doma, izolska občina vodi preiskavo, smo poročali že včeraj. Na naš članek se je včeraj odzval Slavko Samotorčan, piranski zobozdravnik (sicer tudi izolski svetnik), ki se je postavil v bran zobozdravnici, češ da je ena izmed najboljših v slovenski Istri. Brajnikova pa tudi včeraj ni bila dosegljiva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.