V kombiju prevažal 30 tujcev

Foto: PU Murska Sobota
Foto: PU Murska Sobota
Vsi so zaprosili za azil
Oglej si celoten članek

Ljutomerski policisti so ponoči okoli 2. ure v občini  Razkrižje ustavili  kombinirano  vozilo znamke Peugeot Boxer hrvaških registrskih številk, ki ga je vozil 33-letni hrvaški državljan.

Vsi zaprosili za azil

Pri  kontroli so policisti ugotovili, da voznik v kombiju nezakonito  prevaža  30  tujcev – državljane Irana, Pakistana, Afganistana, Kube,  Turčije in Alžirije. Med njimi so bile tudi ženske, otroci in dojenček.

Tujci  nimajo  nobenih  dokumentov. Nudili so jim potrebno zdravniško pomoč. Nosečnico si odpeljali v bolnišnico in je že odpuščena.

Drugi primer v tem tednu

Po prvih razgovorih so vsi tujci zaprosili za  azil. Policisti s tujci opravljajo nadaljnje postopke. 33-letnegavoznika kombija so pridržali in  bo s kazensko ovadbo priveden na Okrožno državno tožilstvo.

To je že drug primer nezakonitega prevoza tujcev v tem tednu. Že v nedeljo 12.11.2017,  so na relaciji Šprinc – Kopriva ustavili vozilo
italijanskih registrskih številk, ki ga je vozil romunski državljan in prevažal 12 državljanov Afganistana in državljana Indije. 

Voznik v priporu

Po končanih  postopkih  so tujce predali hrvaškim varnostnim organom, 40-letnega državljana Romunije pa so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega  dejanja  Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja po 308. členu KZ-1, privdli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:22 19. November 2017.

    V kombiju prevažal 30 tujcev................takrat ko so ga dobili ! Očitno gre za dober posel trgovina z ljudmi ? Tudi …

  • 19:43 17. November 2017.

    "z ovadbo bo voznik priveden na Okrožno državno tožilstvo" -in kaj bodo tam z njim? Mu bodo babnice kavo skuhale?

  • 17:00 17. November 2017.

    nič se pogovarjati,takoj obrniti in jih nazaj na mejo hrvatom vrniti,saj delajo hrvati to načrtno,vzamejo jim papirje,da se ne vidi,da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.