Slovenija > Črna kronika
1393 ogledov

V kombiju prevažal 30 tujcev

PU Murska Sobota
Vsi so zaprosili za azil

Ljutomerski policisti so ponoči okoli 2. ure v občini  Razkrižje ustavili  kombinirano  vozilo znamke Peugeot Boxer hrvaških registrskih številk, ki ga je vozil 33-letni hrvaški državljan.

Vsi zaprosili za azil

Pri  kontroli so policisti ugotovili, da voznik v kombiju nezakonito  prevaža  30  tujcev – državljane Irana, Pakistana, Afganistana, Kube,  Turčije in Alžirije. Med njimi so bile tudi ženske, otroci in dojenček.

Tujci  nimajo  nobenih  dokumentov. Nudili so jim potrebno zdravniško pomoč. Nosečnico si odpeljali v bolnišnico in je že odpuščena.

Drugi primer v tem tednu

Po prvih razgovorih so vsi tujci zaprosili za  azil. Policisti s tujci opravljajo nadaljnje postopke. 33-letnegavoznika kombija so pridržali in  bo s kazensko ovadbo priveden na Okrožno državno tožilstvo.

To je že drug primer nezakonitega prevoza tujcev v tem tednu. Že v nedeljo 12.11.2017,  so na relaciji Šprinc – Kopriva ustavili vozilo
italijanskih registrskih številk, ki ga je vozil romunski državljan in prevažal 12 državljanov Afganistana in državljana Indije. 

Voznik v priporu

Po končanih  postopkih  so tujce predali hrvaškim varnostnim organom, 40-letnega državljana Romunije pa so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega  dejanja  Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja po 308. členu KZ-1, privdli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 15:22 19.november 2017.

    V kombiju prevažal 30 tujcev................takrat ko so ga dobili ! Očitno gre za dober posel trgovina z ljudmi ? Tudi v MB so imeli racije in našli "tuje delavke" .

  • nergač 19:43 17.november 2017.

    "z ovadbo bo voznik priveden na Okrožno državno tožilstvo" -in kaj bodo tam z njim? Mu bodo babnice kavo skuhale?

  • wolf.ata 17:00 17.november 2017.

    nič se pogovarjati,takoj obrniti in jih nazaj na mejo hrvatom vrniti,saj delajo hrvati to načrtno,vzamejo jim papirje,da se ne vidi,da so bili pri njih že popisani itd.,banda