V Kopru iščejo ekonomiste

Foto: Žurnal24
Koprskim kriminalistom se, če se bo kdo prijavil, obetajo okrepitve.
Oglej si celoten članek

Policijska uprava Koper bo po vsej verjetnosti kmalu dobila obljubljeno okrepitev. Pred dnevi je namreč policija za potrebe koprskega sektorja kriminalistične policije, oddelka za gospodarsko kriminaliteto, razpisala vabilo k sodelovanju za diplomirane ekonomiste s sedmo stopnjo izobrazbe. Nove sodelavce sicer iščejo tudi prek oglasov v časopisih.

Statistika
Koprski kriminalisti so v prvem polletju lani obravnavali 95 primerov gospodarske kriminalitete, v celotnem letu 2008 pa 182.

Pomanjkanje kadra
Koliko ljudi nameravajo zaposliti prek tega razpisa in koliko jih letos še bodo, nam do zaključka redakcije s policije niso odgovorili. Iz razpisa, ki se bo končal konec tega tedna, pa je razvidno, da od kandidatov pričakujejo delovne izkušnje v gospodarstvu na področju računovodstva, revizije ali davčne inšpekcije ter razumevanje oziroma branje poslovnih izidov, bilanc in drugih računovodskih dokumentov. Kot smo poročali, je Janko Goršek, generalni direktor slovenske policije, že pred časom izpostavil, da se koprska policija spopada s precejšnjim pomanjkanjem kadra. Najbolj obremenjeni naj bi bili ravno kriminalisti, ki se v zadnjem letu ubadajo s precejšnjim številom primerov s področja gospodarske kriminalitete. Na zadnjem obisku v Kopru je Goršek zato policistom za letos obljubil vsaj deset novih kolegov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.