Slovenija
16 ogledov

V Kopru iščejo ekonomiste

Žurnal24 main
Koprskim kriminalistom se, če se bo kdo prijavil, obetajo okrepitve.

Policijska uprava Koper bo po vsej verjetnosti kmalu dobila obljubljeno okrepitev. Pred dnevi je namreč policija za potrebe koprskega sektorja kriminalistične policije, oddelka za gospodarsko kriminaliteto, razpisala vabilo k sodelovanju za diplomirane ekonomiste s sedmo stopnjo izobrazbe. Nove sodelavce sicer iščejo tudi prek oglasov v časopisih.

Statistika
Koprski kriminalisti so v prvem polletju lani obravnavali 95 primerov gospodarske kriminalitete, v celotnem letu 2008 pa 182.

Pomanjkanje kadra
Koliko ljudi nameravajo zaposliti prek tega razpisa in koliko jih letos še bodo, nam do zaključka redakcije s policije niso odgovorili. Iz razpisa, ki se bo končal konec tega tedna, pa je razvidno, da od kandidatov pričakujejo delovne izkušnje v gospodarstvu na področju računovodstva, revizije ali davčne inšpekcije ter razumevanje oziroma branje poslovnih izidov, bilanc in drugih računovodskih dokumentov. Kot smo poročali, je Janko Goršek, generalni direktor slovenske policije, že pred časom izpostavil, da se koprska policija spopada s precejšnjim pomanjkanjem kadra. Najbolj obremenjeni naj bi bili ravno kriminalisti, ki se v zadnjem letu ubadajo s precejšnjim številom primerov s področja gospodarske kriminalitete. Na zadnjem obisku v Kopru je Goršek zato policistom za letos obljubil vsaj deset novih kolegov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.