V Kopru tri kršitve volilnega molka

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Volilni molk pred nedeljskimi lokalnimi volitvami. Do 18. ure prijeli tri prijave.
Oglej si celoten članek

Zaradi nedeljskih lokalnih volitev velja v  Mestni občini Koper volilni molk. Na inšpektoratu notranjega ministrstva so do 18. ure prejeli tri prijave domnevnih kršitev. Vse se nanašajo na propagandni material v nabiralnikih.

Poleg zdajšnjega župana Borisa Popoviča se bo za mesto župana potegovalo še pet kandindatov: Stefan Kocjančič (SDS), Dragan Sadžak (SMS - Zeleni), Marko Brecelj (Akacije), Janez Starman (SD, LDS, Oljka in Zares) in Olga Franca (SLS). Za sedže v 30-članskem mestnem svetu bo na 14 listah skupno konkuriralo 283 kandidatov.

Redne volitve v Mestni občini Koper bi morale potekati že lansko jesen, a je ustavno sodišče zadržalo njihovo izvedbo zaradi postopkov ustanovitve občine Ankaran. Državni zbor je ob neuspelih poskusih ustanovitve ankaranske občine sprejel azkon o volitvah v koprski mestni občini, kar je 10. julija dovolilo tudi ustavno sodišče. Obenem je ustanovilo občino Ankaran, ki pa bo formalno začela delovati šele z naslednjimi rednimi lokalnimi volitvami leta 2014.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.