Slovenija
22 ogledov

V Kopru tri kršitve volilnega molka

(Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Volilni molk pred nedeljskimi lokalnimi volitvami. Do 18. ure prijeli tri prijave.

Zaradi nedeljskih lokalnih volitev velja v  Mestni občini Koper volilni molk. Na inšpektoratu notranjega ministrstva so do 18. ure prejeli tri prijave domnevnih kršitev. Vse se nanašajo na propagandni material v nabiralnikih.

Poleg zdajšnjega župana Borisa Popoviča se bo za mesto župana potegovalo še pet kandindatov: Stefan Kocjančič (SDS), Dragan Sadžak (SMS - Zeleni), Marko Brecelj (Akacije), Janez Starman (SD, LDS, Oljka in Zares) in Olga Franca (SLS). Za sedže v 30-članskem mestnem svetu bo na 14 listah skupno konkuriralo 283 kandidatov.

Redne volitve v Mestni občini Koper bi morale potekati že lansko jesen, a je ustavno sodišče zadržalo njihovo izvedbo zaradi postopkov ustanovitve občine Ankaran. Državni zbor je ob neuspelih poskusih ustanovitve ankaranske občine sprejel azkon o volitvah v koprski mestni občini, kar je 10. julija dovolilo tudi ustavno sodišče. Obenem je ustanovilo občino Ankaran, ki pa bo formalno začela delovati šele z naslednjimi rednimi lokalnimi volitvami leta 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.