V Kranjski Gori najkrajša sezona v desetih letih

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
89 dni. RTC Žičnice Kranjska Gora letos zabeležile najkrajšo smučarsko sezono v zadnjih desetih letih.
Oglej si celoten članek

Sezono, ki je letos trajala le 89 dni, so v Kranjski Gori zaključili v nedeljo. V tem času je smučišča obiskalo 160 tisoč smučarjev, finančna realizacija pa je za 15 odstotkov slabša kot v lanski sezoni.

Kot so dodali v obvestilu za javnost, so ob zaključku sezone 2011/2012 ponosni, da jim jo je uspelo izpeljati izključno na umetnem snegu, saj Zgornjesavska dolina v tej zimi ni imela veliko naravnega snega. Po drugi strani pa je bilo obratovanje smučišča na umetni podlagi povezano tudi z zelo visokimi obratovalnimi stroški.

Že v nizkem startu za poletje

V družbi obenem upajo, da jim bo prihodnja zimska sezona bolj naklonjena, tako z več snega kot tudi glede vlade, ki bi lahko odobrila dvotedenski termin zimskih šolskih počitnic. "V tovrstnih pogojih bomo lažje odplačevali naše obveznosti," je za STA povedala vodja trženja v RTC Žičnicah Kranjska Gora Klavdija Gomboc.

Po njenih besedah so se v družbi takoj po zaključku zimske sezone začeli intenzivno pripravljati na poletno sezono. S to začnejo konec aprila, zato bodo vmesno obdobje izkoristili za izboljšave na napravah ter promocijske dejavnosti doma in v tujini. V poletni sezoni pa se obiskovalci lahko nadejajo kolesarskega parka, poletnega sankališča in tube ter panoramskih prevozov na vrh Vitranca, je še pojasnila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.