Slovenija
23 ogledov

V Kranjski Gori najkrajša sezona v desetih letih

smučanje Shutterstock
89 dni. RTC Žičnice Kranjska Gora letos zabeležile najkrajšo smučarsko sezono v zadnjih desetih letih.

Sezono, ki je letos trajala le 89 dni, so v Kranjski Gori zaključili v nedeljo. V tem času je smučišča obiskalo 160 tisoč smučarjev, finančna realizacija pa je za 15 odstotkov slabša kot v lanski sezoni.

Kot so dodali v obvestilu za javnost, so ob zaključku sezone 2011/2012 ponosni, da jim jo je uspelo izpeljati izključno na umetnem snegu, saj Zgornjesavska dolina v tej zimi ni imela veliko naravnega snega. Po drugi strani pa je bilo obratovanje smučišča na umetni podlagi povezano tudi z zelo visokimi obratovalnimi stroški.

Že v nizkem startu za poletje

V družbi obenem upajo, da jim bo prihodnja zimska sezona bolj naklonjena, tako z več snega kot tudi glede vlade, ki bi lahko odobrila dvotedenski termin zimskih šolskih počitnic. "V tovrstnih pogojih bomo lažje odplačevali naše obveznosti," je za STA povedala vodja trženja v RTC Žičnicah Kranjska Gora Klavdija Gomboc.

Po njenih besedah so se v družbi takoj po zaključku zimske sezone začeli intenzivno pripravljati na poletno sezono. S to začnejo konec aprila, zato bodo vmesno obdobje izkoristili za izboljšave na napravah ter promocijske dejavnosti doma in v tujini. V poletni sezoni pa se obiskovalci lahko nadejajo kolesarskega parka, poletnega sankališča in tube ter panoramskih prevozov na vrh Vitranca, je še pojasnila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.