V Laškem in Unionu odpustili sto delavcev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nov lastnik je v torek odpustil po 50 delavcev v pivovarnah Laško in Union. 15 so jih prezaposlili, 20-im so ponudili novo pogodbo na drugem delovnem mestu.
Oglej si celoten članek
Pivovarni Laško in Union sta v torek odpustili po 50 delavcev, približno 15 delavcev so prezaposlili k drugim delodajalcem, 20 pa so ponudili novo pogodbo na drugem delovnem mestu v pivovarnah, so danes za STA povedali v Pivovarni Laško.

Podjetniška sindikata obžalujeta, da je bilo stališče uprav pivovarn, da se k reorganizaciji pristopi nemudoma in v največji možni meri, zavedajoč se vseh morebitnih posledic.

Število delovnih mest ni bila obveza

Spomnili so, da se je Heineken res zavezal, da bo ohranil proizvodnjo piva na lokacijah v Laškem in Ljubljani, da bo tri leta spoštoval kolektivno pogodbo in ohranil trenutni obseg pravic ter raven udeležbe zaposlenih pri upravljanju. Ni se pa obvezal, da bo ohranil število delovnih mest.

Obljubili so samo poslovanje v skladu s strategijo podjetja, ki je že prej predvidevala zmanjševanje delovnih mest. "Je pa zdaj jasno, da pod vodstvom novega lastnika vse poteka zelo hitro," so zapisali v podjetniških sindikatih.

Za odpravnine 6,5 mio evrov

Pojasnili so tudi, da je Heineken za odpravnine po podjetniški kolektivni pogodbi in za odškodnine delavcem namenil 6,5 milijona evrov, vendar ta znesek ne bo v celoti pristal v žepih odpuščenih delavcev, saj so davčne obremenitve podjetij v takšnih primerih izjemno visoke.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 21:39 14. April 2016.

    1941 je bilo kar nekaj Slovencev, ki so trdili, da so Nemci fajn, da je dobro, da so prišli in …

  • 23:07 13. April 2016.

    Groza, ne, novinarčki...<br /><br />Ko so pa konec prejšnjega stoletja v Litostorju odpustili 3000 delavcev, v MB TAMu pa 2000, …

  • 18:57 13. April 2016.

    Pejte jokat k Šrotu , državo na mir pustite !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.