V Levici referendum o španoviji z Golobom

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenija bo čakala, da poštarji opravijo svoje, šele potem bo jasno, če bo Levica dejansko vstopila v vlado.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili iz stranke Levica, so se pogajanja s koalicijskimi partnerji o razrezu ministrstev v novi vladi in o vsebini koalicijske pogodbe pred dnevi zaključili.

"Potem ko smo v preteklih tednih preigrali več scenarijev, smo v dogovoru uspeli zagotoviti zapis nekaterih naših temeljnih programskih ciljev in prevzem treh resorjev," so zapisali v sporočilu za javnost. 

Golobova vlada Primite se za denarnice: Prihajajo novi davki, oklestili bodo olajšave

"Dosegli smo ohranitev in prevzem ministrstva, ki pokriva področji dela in socialne politike, prevzem ministrstva za kulturo in prevzem novoustanovljenega resorja - ministrstva za solidarno prihodnost, kjer se bomo ukvarjali s tremi temami, ki smo jih v volilni kampanji izpostavili kot ključne: ekonomsko demokracijo, stanovanji in dolgotrajno oskrbo."

Slovenija V šolstvu se obeta kup novosti

Za uradni vstop v prihodnjo vlado pa morajo najprej izpeljati "interne postopke odločanja". V ponedeljek se bo pričelo glasovanje oziroma notranji referendum članov. Potekal bo v obliki tajnega glasovanja po spletu oziroma fizični pošti. Trajalo bo teden dni, z razglasitvijo uradnih rezultatov po prejemu glasovnic, poslanih po fizični pošti.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 14:19 16. Maj 2022.

    glede na nesposobnost Pošte Slovenije, bo to konec leta 2026...

  • 22:03 15. Maj 2022.

    To levico bi poslal daleč v opozicijo. Tja z Janšo tudi spada. Ostale 3 stranke pa naj sestavijo uravnoteženo vlado, …

  • 22:02 15. Maj 2022.

    Ko je bil Bratovšek dir.direktorata za finance je bil Bajuk proglašen za najboljšega financ ministra EU.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.