Slovenija
14415 ogledov

V Levici referendum o španoviji z Golobom

volitve v državni zbor 2022 Saša Despot
Slovenija bo čakala, da poštarji opravijo svoje, šele potem bo jasno, če bo Levica dejansko vstopila v vlado.

Kot so sporočili iz stranke Levica, so se pogajanja s koalicijskimi partnerji o razrezu ministrstev v novi vladi in o vsebini koalicijske pogodbe pred dnevi zaključili.

"Potem ko smo v preteklih tednih preigrali več scenarijev, smo v dogovoru uspeli zagotoviti zapis nekaterih naših temeljnih programskih ciljev in prevzem treh resorjev," so zapisali v sporočilu za javnost. 

denar bankovci Golobova vlada Slovenija Primite se za denarnice: Prihajajo novi davki, oklestili bodo olajšave

"Dosegli smo ohranitev in prevzem ministrstva, ki pokriva področji dela in socialne politike, prevzem ministrstva za kulturo in prevzem novoustanovljenega resorja - ministrstva za solidarno prihodnost, kjer se bomo ukvarjali s tremi temami, ki smo jih v volilni kampanji izpostavili kot ključne: ekonomsko demokracijo, stanovanji in dolgotrajno oskrbo."

Slovenske novice: V šolstvu se obeta kup novosti Slovenija V šolstvu se obeta kup novosti

Za uradni vstop v prihodnjo vlado pa morajo najprej izpeljati "interne postopke odločanja". V ponedeljek se bo pričelo glasovanje oziroma notranji referendum članov. Potekal bo v obliki tajnega glasovanja po spletu oziroma fizični pošti. Trajalo bo teden dni, z razglasitvijo uradnih rezultatov po prejemu glasovnic, poslanih po fizični pošti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • pravičnik77 14:19 16.maj 2022.

    glede na nesposobnost Pošte Slovenije, bo to konec leta 2026...

  • Jernej65 22:03 15.maj 2022.

    To levico bi poslal daleč v opozicijo. Tja z Janšo tudi spada. Ostale 3 stranke pa naj sestavijo uravnoteženo vlado, s katero ne bo nobeden pretirano zadovoljen, bi pa bila na dolgi rok najbolj sprejemljiva za večino ljudi.

  • Dragonja 22:02 15.maj 2022.

    Ko je bil Bratovšek dir.direktorata za finance je bil Bajuk proglašen za najboljšega financ ministra EU.