V Ljubljani odprli prvi vrt za slepe

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Na Zavodu za slepo in slabovidno mladino Ljubljana so odprli vrt čutil. Center je pomembna pridobitev za otroke s senzornimi težavami, ki bodo tukaj lahko vadili orientacijske sposobnosti.
Oglej si celoten članek

Ravnateljica zavoda Katarina Šimnic je ob odprtju poudarila, da gre za edinstven primer krajinske arhitekture pri nas.

Ena pomembnejših pridobitev je Vrt za slepe, ki je posebnost tako v slovenskem kot v širšem regionalnem prostoru, saj na relativno majhnem prostoru združuje vse prepotrebne elemente učnega poligona za slepe in slabovidne.
Center za pomoč slepim in slabovidnim

 

S tem centrom želijo "za ciljno populacijo slepih in slabovidnih v vseh starostnih obdobjih zagotoviti kvalitetno in celovito podporo, ki jim bo omogočala lažje in kvalitetnejše vključevanje v družbo."

Učni poligon za orientacijo in mobilnost je namenjen osvajanju osnovnih veščin: učenje samostojnega gibanja v širšem in ožjem okolju; ugotavljanje, po katerem materialu hodijo; kako premagati stoječe in viseče ovire; orientacija s pomočjo zaznavanja različnih zvokov in vonjev, sprehajanje po gozdni učni poti ...

Na vrtu je tudi zvočni kotiček z igrali in učilnico za tip; učilnica z vodo, kjer otroci s tipom prepoznavajo gibanje vode ter njeno reakcijo z različnimi materiali; učilnica za tip in vonj, kjer prepoznavajo različne rastline in otroško igrišče.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.