V Ljubljani relikvije svetnika Leopolda Bogdana Mandića

Foto: Anže Petkovšek Sveti Leopold Mandić Foto: Anže Petkovšek Sveti Leopold Mandić Foto: Anže Petkovšek Sveti Leopold Mandić Foto: Anže Petkovšek Sveti Leopold Mandić Foto: Anže Petkovšek Sveti Leopold Mandić
Verniki so se relikvijam svetnika Leopolda Bogdana Mandića, ki si jih je na Hrvaškem ogledalo več kot 200 tisoč ljudi, poklonili tudi v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Iz Zagreba so danes v Ljubljano prepeljali nestrohnjeno truplo svetega Leopolda Bogdana Mandića. Ob tem je v župnijski cerkvi Ljubljana – Štepanja vas ob 11.30 slovesno mašo vodil ljubljanski nadškof Stanislav Zore. Relikvije si je bilo mogoče ogledati do 17. ure.

Na Hrvaško je sarkofag svetnika iz Padove prispel prejšnjo sredo. Najprej se je svetniku več tisoč vernikov poklonilo v stolnici v Zagrebu, nato pa je več slovesnosti potekalo še v zagrebški župniji Dubrova, kjer stoji cerkev poimenovana po svetniku.

Po ocenah hrvaških organizatorjev si je nestrohnjeno truplo Leopolda Mandića ogledalo okoli 200 tisoč vernikov. Že prvi dan pa je v trgu pred stolnico v neverjetni vrsti stalo več tisoč vernikov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.