Slovenija
93 ogledov

V Ljubljani relikvije svetnika Leopolda Bogdana Mandića

Sveti Leopold Mandić
1/5
Anže Petkovšek
Verniki so se relikvijam svetnika Leopolda Bogdana Mandića, ki si jih je na Hrvaškem ogledalo več kot 200 tisoč ljudi, poklonili tudi v Ljubljani.

Iz Zagreba so danes v Ljubljano prepeljali nestrohnjeno truplo svetega Leopolda Bogdana Mandića. Ob tem je v župnijski cerkvi Ljubljana – Štepanja vas ob 11.30 slovesno mašo vodil ljubljanski nadškof Stanislav Zore. Relikvije si je bilo mogoče ogledati do 17. ure.

Na Hrvaško je sarkofag svetnika iz Padove prispel prejšnjo sredo. Najprej se je svetniku več tisoč vernikov poklonilo v stolnici v Zagrebu, nato pa je več slovesnosti potekalo še v zagrebški župniji Dubrova, kjer stoji cerkev poimenovana po svetniku.

Po ocenah hrvaških organizatorjev si je nestrohnjeno truplo Leopolda Mandića ogledalo okoli 200 tisoč vernikov. Že prvi dan pa je v trgu pred stolnico v neverjetni vrsti stalo več tisoč vernikov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.